Frontmaaier kopen? Dit moet je weten!

Je wilt graag je (grote) perceel maaien, comfortabel zitten, maar tegelijkertijd ook alle hoekjes, randjes en alles onder heggen en struiken kunnen maaien. Dan is een frontmaaier de beste keuze als het gaat om grasmaaiers.

Waarom je ervoor kunt kiezen om een frontmaaier te kopen

Als je je gazon wilt maaien met een tuintractor, heb je een aantal opties. Onder andere de optie om voor een frontmaaier of zitmaaier te kiezen. Bij een zitmaaier zit het maaidek onder de zitplaats terwijl het maaidek bij een frontmaaier aan de voorkant van het apparaat zit. Een frontmaaier is daarom geschikt voor tuinen en gazons waar zich veel obstakels, bomen of struiken in bevinden.

Een Frontmaaier kopen? Dit is belangrijk om te weten

Een frontmaaier is niet goedkoop, en dus zeker een investering voor velen. Daarom is het belangrijk om goed te overwegen waarom je voor welke soort frontmaaier kiest. Voor welke gazons is een frontmaaier ideaal? Welk formaat frontmaaier heb je nodig? Voor welk merk frontmaaier kies je? Wat voor eigenschappen moet jouw nieuwe frontmaaier hebben?

 

Grootte van het gazon

Het is belangrijk om de grootte van je gezon in het achterhoofd te houden bij het aankopen van een frontmaaier. Voor een kleiner gazon heb je een relatief kleinere frontmaaier nodig, terwijl je voor een grote tuin van meer dan 100m2 beter een zitmaaier aan kunt schaffen met een groter maaidek en een comfortabeler ontwerp.

 

Formaat

Ook het belangrijk om praktisch te denken bij het zoeken naar een frontmaaier, omdat je natuurlijk na aankoop niet voor verrassingen wil komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan te weinig opslagruimte, paden die je met de zitmaaier niet kunt maaien, de hoeveelheid obstakels je in je gazon hebt zitten en of je met een bepaald formaat frontmaaier wel overal bij kunt komen.

 

Bediening en andere opties

Ben jij een techfreak? Of moet je daar helemaal niks van hebben? Voor ieder wat wils. Husqvarna heeft namelijk verschillende modellen met verschillende opties. Veel maaiers kunnen worden bediend met de voet of met de hand, wat perfect is voor iemand die minder valide is, maar toch de tuin wil blijven doen! Ook is het verstandig om na te gaan wat de draaicirkel moet zijn en met welke snelheid je wilt maaien met de frontmaaier.

Husqvarna frontmaaier

Husqvarna is de specialist op het gebied van tuingereedschap en maaiers. Bij Veenma voeren we ons assortiment enkel en alleen met Husqvarna. Husqvarna is een Zweeds frontmaaier en grasmaaier merk met een uitgebreid assortiment in frontmaaiers, normale grasmaaiers en bijvoorbeeld robotgrasmaaiers. Husqvarna frontmaaiers hebben veelal het maaidek aan de voorkant bevestigd zitten, wat het comfort en de kwaliteit van het maaien bevorderd. Husqvarna frontmaaiers hebben daarnaast een vrije en goede bewegingsvrijheid en een kleine draaicirkel, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijk in alle hoekjes en paadjes kunt komen op jouw gazon!

Het verschil tussen zitmaaier en frontmaaier

Je hebt waarschijnlijk ook al eens van een zitmaaiers gehoord en weet wat het is. Maar wat is eigenlijk het verschil? Een frontmaaier is vergeleken met een zitmaaier een wereld van verschil. Het maaidek zit bij een frontmaaier voorop terwijl het maaidek bij de zitmaaier onder de stoel zit. Een zitmaaier is hierdoor perfect voor grotere gazons zonder al te veel obstakels, terwijl een frontmaaier ideaal is voor gazons met bosjes, struiken en andere obstakels. Naast een maaidek, kun je ook andere accessoires monteren aan een frontmaaier, zoals een sneeuwblazer of verticuteermachine!

Onderhoud aan je frontmaaier

Een frontmaaier is ontzettend praktisch voor het onderhouden van je grote gazon met struiken, bosjes en obstakels, maar om ervoor te zorgen dat je frontmaaier ook goed blijft maaien en meerdere jaren meegaat, is het belangrijk dat je de frontmaaier regelmatig schoonmaak en af en toe een onderhoudsbeurt geeft. Er zijn een aantal belangrijke delen aan de frontmaaier die goed onderhouden moeten worden, zoals:

 • De onderkant
 • De messen
 • De bouten
 • De olietank

De onderkant onderhouden

Het is belangrijk dat je de onderkant van de frontmaaier en het maaidek goed schoonhoudt, omdat het gras wat je maait zuur is. Het zuur wat aan het maaidek ‘’blijft plakken’’ zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen (zoals de messen) beschadigd kunnen worden en er roestaanslag op kan gaan komen te zitten. Maak in dit geval gebruik van een hoge druk reiniger met gewoon koud of lauw water.

Over Veenma.nl

Veenma Niawier werd opgericht in 1945 door Jan Veenma. Het bedrijf is gestart als dorpssmid. Twintig jaar later bleek de smederij echter te klein en werd een nieuw bedrijfspand met winkel en woning gebouwd. In de krant van 11 maart 1965 stond: “Moedig initiatief”, in een tijd waarin in en om Niawier veel kleine boeren stopten.

Inmiddels is Veenma een enthousiast en dynamisch bedrijf die zich richt op de veehouderij, akkerbouw, tuin en park, constructie, reiniging en steeds meer op diverse andere bedrijfstakken welke een goede affiniteit hebben met de “mechanisatie”.

Veenma hoopt u nu én in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

  Uiterlijk morgen reactie

  Winkelwagen

  Dezelfde dag verzonden

  Gratis verzending v.a. 100,- anders 7,45

  Veilig betalen met iDEAL

  Snelle support

  Voordelige prijzen

  Online
  Veenma.nlX

  Chat nu met Feitze

  Hoi! Hier vind je alle producten in de categorie . Heb je vragen over ? Dan helpen we je graag en zijn we hier bereikbaar via Whatsapp! 😀