Zitmaaier kopen? Dit moet je weten!

Je wil graag een groot oppervlakte maaien, maar red dat niet op met een huis, tuin en keuken grasmaaier of robotgrasmaaier. Een zitmaaier is voor grote oppervlakten perfect, omdat het ten opzichte van andere grasmaaiers een veel breder maaidek en een hoger vermogen heeft. Met een zitmaaier kun je grote stukken land en tuin maaien, maar ook het graspad om huis heen!

Een Zitmaaier kopen? Wat is belangrijk om te weten?

Een zitmaaier is een investering voor een aantal jaren, in ieder geval vijf! Daarom is het belangrijk dat je kiest voor de zitmaaier die volledig bij jouw werkterrein en wensen past. Zo zijn er een aantal dingen waarop je zal moeten letten. 

Grootte van het gazon

Het is belangrijk om de grootte van je gezon in het achterhoofd te houden bij het aankopen van een zitmaaier. Voor een kleiner gazon heb je een relatief kleinere zitmaaier nodig, terwijl je voor een grote tuin van meer dan 100m2 beter een zitmaaier aan kunt schaffen met een groter maaidek en een comfortabeler ontwerp. 

Formaat

Ook het belangrijk om praktisch te denken bij het zoeken naar een zitmaaier, omdat je natuurlijk na aankoop niet voor verrassingen wil komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan te weinig opslagruimte of paden die je met de zitmaaier niet kunt maaien. 

Bediening en andere opties

Wil je het nieuwste van het nieuwste of ben je niet zo high-tech? Het is goed om jezelf dat af te vragen. Veel nieuwe zitmaaiers zijn voorzien van innovatieve functies. Veel maaiers kunnen worden bediend met de voet of met de hand, wat perfect is voor iemand die minder valide is, maar toch de tuin wil blijven doen! Ook is het verstandig om na te gaan wat de draaicirkel moet zijn en met welke snelheid u wilt maaien met de zitmaaier. 

Husqvarna zitmaaier

Husqvarna is de specialist op het gebied van tuingereedschap en maaiers. Bij Veenma voeren we ons assortiment enkel en alleen met Husqvarna. Husqvarna is een Zweeds zitmaaier en grasmaaier merk met een uitgebreid assortiment in zitmaaiers, normale grasmaaiers en bijvoorbeeld robotgrasmaaiers. Husqvarna zitmaaiers hebben veelal het maaidek aan de voorkant bevestigd zitten, wat het comfort en de kwaliteit van het maaien bevorderd. Husqvarna zitmaaiers hebben daarnaast een vrije en goede bewegingsvrijheid en een kleine draaicirkel, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijk in alle hoekjes en paadjes kunt komen op jouw gazon!

Verschil tussen zitmaaier en frontmaaier

Een zitmaaier is ten opzichte van een frontmaaier totaal iets anders. Je kunt beide apparaten ook voor andere doeleinden gebruiken. Een zitmaaier is vooral fijn bij het maaien van een groot oppervlak, zonder al te veel obstakels en hobbels. Dat terwijl een frontmaaier vooral ontzettend handig en geschikt is voor het maaien onder struiken, bosjes en heggen. Naast een maaidek kun je aan een frontmaaier ook andere accessoires bevestigen. Zo verander je een frontmaaier gemakkelijk in een verticuteermachine, een klepelmaaier, sneeuwblazer, sneeuwschuiver of veegmachine.

Onderhoud aan je zitmaaier

Een zitmaaier is ontzettend praktisch voor het onderhouden van je grote gazon, maar om ervoor te zorgen dat je zitmaaier ook goed blijft werken en meerdere jaren meegaat, is het belangrijk dat je de zitmaaier regelmatig schoonmaak en af en toe een onderhoudsbeurt geeft. Er zijn een aantal belangrijke delen aan de zitmaaier die goed onderhouden moeten worden, zoals:

 • De onderkant
 • De messen
 • De bouten
 • De olietank

De onderkant onderhouden

Het is belangrijk dat je de onderkant van de zitmaaier goed schoonhoudt, omdat het gras wat je maait zuur is. Het zuur wat aan de grasmaaier ‘’blijft plakken’’ zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen (zoals de messen) beschadigd kunnen worden en er roestaanslag op kan gaan komen te zitten. Maak in dit geval gebruik van een hoge druk reiniger met gewoon koud of lauw water.

Over Veenma.nl

Veenma Niawier werd opgericht in 1945 door Jan Veenma. Het bedrijf is gestart als dorpssmid. Twintig jaar later bleek de smederij echter te klein en werd een nieuw bedrijfspand met winkel en woning gebouwd. In de krant van 11 maart 1965 stond: “Moedig initiatief”, in een tijd waarin in en om Niawier veel kleine boeren stopten.

Inmiddels is Veenma een enthousiast en dynamisch bedrijf die zich richt op de veehouderij, akkerbouw, tuin en park, constructie, reiniging en steeds meer op diverse andere bedrijfstakken welke een goede affiniteit hebben met de “mechanisatie”.

Veenma hoopt u nu én in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

  Uiterlijk morgen reactie

  Winkelwagen

  Dezelfde dag verzonden

  Gratis verzending v.a. 100,- anders 7,45

  Veilig betalen met iDEAL

  Snelle support

  Voordelige prijzen

  Online
  Veenma.nlX

  Chat nu met Feitze

  Hoi! Hier vind je alle producten in de categorie . Heb je vragen over ? Dan helpen we je graag en zijn we hier bereikbaar via Whatsapp! 😀