Pelikaanbak kopen? Wij helpen je de juiste te kiezen

Het kiezen van de juiste pelikaanbak is niet een eenvoudige klus. Welke breedte kies je? Wat moet de inhoud qua aantal liters zijn? Wat is het maximale gewicht? En wat voor voertuig gebruik je met de pelikaanbak? Wij helpen je bij de goede keuze van de pelikaanbak die het beste bij jou past.

Pelikaanbak kopen? Wij helpen je de juiste te kiezen

Wat is een pelikaanbak?

Een pelikaanbak is een grijpbak die je op meerdere manieren kunt gebruiken en wordt aangedreven door een hydraulische klem. Men noemt pelikaanbakken ook wel krokodillenbakken of silagegrijpers. Pelikaanbakken worden naast werkzaamheden op en rondom de boerderij ook gebruikt door hoveniers en bodembehouders. Een pelikaanbak is perfect voor werkzaamheden zoals het laden van bijvoorbeeld (gras)kuil, mest en stro.

Pelikaanbak voorlader

Een pelikaanbak is in de basis een voorlader. Een voorlader betekent letterlijk dat men iets in kan laden aan de voorkant van de machine met behulp van bijvoorbeeld een pelikaanbak. Een voorlader wordt vaak geplaatst tussen de wielbasis.

Wat de juiste pelikaanbak voor jou is, hangt dus af van meerdere factoren. Welke grootte is praktisch voor jou, hoeveel cilinders heb jij nodig, wat is je budget, bij welk voertuig ga jij de pelikaanbak gebruiken en welk merk vind jij prettig.

Giant pelikaanbakken

Een van de bekendste pelikaanbak merken is Giant. Giant heeft zich al jarenlang bewezen in de mechanisatie branche. De pelikaanbakken van Giant worden standaard met bovenklem geleverd, maar zijn ook leverbaar zonder bovenklem. De Giant pelikaanbak is geschikt voor meerdere machines, namelijk voor laad- en graafcombincaties, mini-gravers, shovels, verreikers en schrankladers.

Hoogkiep pelikaanbak

Hoogkiep-Pelikaanbakken is praktisch voor het verder weg lossen van de bakinhoud. Ideaal als bijvoorbeeld je shovel of voorlader niet hoog genoeg komt om een meng of mestwagen te vullen. Natuurlijk zijn er nog vele andere toepassingen te bedenken waar een hoogkiepbak nodig kan zijn.

Over Veenma.nl

Veenma Niawier werd opgericht in 1945 door Jan Veenma. Het bedrijf is gestart als dorpssmid. Twintig jaar later bleek de smederij echter te klein en werd een nieuw bedrijfspand met winkel en woning gebouwd. In de krant van 11 maart 1965 stond: “Moedig initiatief”, in een tijd waarin in en om Niawier veel kleine boeren stopten.

Inmiddels is Veenma een enthousiast en dynamisch bedrijf die zich richt op de veehouderij, akkerbouw, tuin en park, constructie, reiniging en steeds meer op diverse andere bedrijfstakken welke een goede affiniteit hebben met de “mechanisatie”.

Veenma hoopt u nu én in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

  Uiterlijk morgen reactie

  Winkelwagen

  Dezelfde dag verzonden

  Gratis verzending v.a. 100,- anders 7,45

  Veilig betalen met iDEAL

  Snelle support

  Voordelige prijzen

  Online
  Veenma.nlX

  Chat nu met Feitze

  Hoi! Hier vind je alle producten in de categorie . Heb je vragen over ? Dan helpen we je graag en zijn we hier bereikbaar via Whatsapp! 😀