Home » Aardappelrooier kopen

Aardappelrooier kopen

Aardappelrooier kopen? Dit is wat je moet weten over een kistenrooier

Als akkerbouwer bent u op zoek naar een nieuwe aardappelrooier voor het aardappelseizoen. U wil dan natuurlijk wel zeker weten dat de partij waarbij je een offerte aanvraagt voor deze machine genoeg kennis in huis heeft om u goed te kunnen helpen. De aardappelrooier is een ontzettend belangrijk, misschien de belangrijkste, machine in uw machinepark als u afhankelijk bent van uw aardappeloogst. Wij vertellen u alles over de aardappelrooiers van Veenma die u zoekt en helpen u een goed afgewogen keuze te maken.

aardappelrooier-kopen

Aardappelrooier te koop bij Veenma. Wat moet je weten?

Een aardappelrooier is een machine die uw gewassen uit de grond haalt met behulp van een zogenaamde rooier. Deze rooiers pakken aan de voorkant de aardappelen met grond en al op, waarna de grond met de gewassen aan de zij en achterkant van de machine worden gescheiden van de grond met behulp van een zeef. Bij Veenma hebben we verschillende aardappelrooiers te koop, zowel nieuw als occasions. Deze aardappelrooiers noemen we ook wel kistenrooiers. Als akkerbouwer bent u ongetwijfeld minimaal eens per jaar bezig met het rooien van uw aardappelen.

Er zijn ook rooiers met een zogeheten bunker. De gewassen worden in eerste instantie in de bunker van de rooier geladen, waarna de gewassen bij een volle bunker over worden gekiept naar een aanhangwagen die getrokken wordt door een tractor. Bij rooiers zonder bunker is er een tractor die aan de zijkant meerijdt. Deze rooiers zonder bunker zijn vaak lichter, waardoor de bodembelasting ook lager is. Het grote nadeel van een rooier zonder bunker is dat er iemand extra bij moet zijn om de tractor met aanhanger te besturen, wat extra personeelskosten met zich meebrengt.

De laatste jaren heeft de technologie de overhand genomen, ook in de akkerbouw. Hierdoor zijn er nu ook zelfrijdende rooiers op de markt met als oorzaak schaalvergroting en automatisering in de landbouw. In dit geval kan de zelfrijdende rooier aangepast worden op eigen wensen, maar is het hierdoor wel mogelijk om de capaciteit van uw akkerbouwbedrijf uit te breiden.

Bij Veenma vallen aardappelrooiers onder speciaalbouw. We zijn namelijk van mening dat een rooier voor elke akkerbouwer anders hoort te zijn. Vanuit onze standaard modellen produceren we een rooier op maat. Bent u benieuwd geworden naar onze speciaalbouw?

Kleine aardappelrooier kopen

Een kleine aardappelrooier kopen kan relevanter zijn voor uw akkerbouwbedrijf dan het aanschaf van een volledig geautomatiseerde rooier, ook al brengt dit veel voordelen mee. Als de schaal waarop u uw aardappelen oogst niet groot genoeg is voor de aanschaf van een automatische rooier, dan doet u er slim aan om voor een kleinere aardappelrooier te gaan. De mogelijkheid tot extra personeel hangt hier wel van af, wat ook extra kosten met zich meebrengt. Hierbij is het dus verstandig om met onze experts te overleggen wat uw huidige en eventueel ook uw gewenste toekomst is, voordat u een keuze maakt in de aankoop van een aardappelrooier.

Aardappelrooier 1 rij

Een aardappelrooier komt in verschillende soorten maten. Zo kan men het onderscheid maken in het rode gedeelte door te kijken naar het aantal rij van de rooimachine. De meest voorkomende aardappelrooiers zijn 2-rijig. Met een 2-rijige rooier kan de akkerbouwer meer werkcapaciteit aan. Toch is het voor bepaalde akkerbouwers voordeliger zijn om een 1-rijige aardappelrooier te nemen. De prijs van een enkelrijige rooier is vaak lager, waardoor de akkerbouwer geen onnodige kosten maakt. Dit komt gepaard met het feit dat de enkelrijige rooiers minder werkcapaciteit aankunnen. Echter, als dit ook niet nodig is, is het voor de akkerbouwer voordeliger om een enkelrijige rooier aan te schaffen.

Veenmac 1500-2R kisten rooier

Een van de populairste aardappelrooiers van Veenma is de Veemac 1500-2R. Dit is een twee-rijige rooier die speciaal is ontwikkeld voor het rooien van delicate aardappelen. Bij het gebruik van deze rooier komen de aardappelen direct in de aardappelkist, waardoor een extra schoonmaakronde niet meer nodig is. Het grote voordeel is, is dat uw gewas maar maximaal drie valmomenten heeft. De Veenmac heeft een aantal opties waaruit u kunt kiezen, zoals:

 • Doorval / steekmaat rooierband Wel of geen gebruik van axiaalreiniger
 • Wel of geen overbruggingsband voor de axiaalreiniger
 • Leestafel geschikt voor 2 x 1 of 2 x 2 personen
 • Wel of geen hydraulische kist afzetmogelijkheid
 • Eén of twee buffer “vleugels” voor een extra lege kistOver Veenma.nl

Veenma Niawier werd opgericht in 1945 door Jan Veenma. Het bedrijf is gestart als dorpssmid. Twintig jaar later bleek de smederij echter te klein en werd een nieuw bedrijfspand met winkel en woning gebouwd. In de krant van 11 maart 1965 stond: “Moedig initiatief”, in een tijd waarin in en om Niawier veel kleine boeren stopten.

Inmiddels is Veenma een enthousiast en dynamisch bedrijf die zich richt op de veehouderij, akkerbouw, tuin en park, constructie, reiniging en steeds meer op diverse andere bedrijfstakken welke een goede affiniteit hebben met de “mechanisatie”.

Veenma hoopt u nu én in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

  Uiterlijk morgen reactie

  Winkelwagen

  Dezelfde dag verzonden

  Gratis verzending v.a. 100,- anders 7,45

  Veilig betalen met iDEAL

  Snelle support

  Voordelige prijzen

  Online
  Veenma.nlX

  Chat nu met Feitze

  Hoi! Hier vind je alle producten in de categorie . Heb je vragen over ? Dan helpen we je graag en zijn we hier bereikbaar via Whatsapp! 😀