Heater kopen? Dit moet je weten!

Je overkapping, loods of binnenruimte goed warm stoken kan nog een hele klus zijn zonder professioneel gereedschap. Maar voordat je een heater (elektrische heater of gasheater) aankoopt is het belangrijk waar je op moet letten. Heaters zijn er in verschillende soorten en maten heaters. Bij Veenma hebben we vooral veel krachtige heaters die een ruimte in een mum van tijd warm kan krijgen, zowel elektrisch als met brandstof.

Elektroheater kopen? Wat is een Elektroheater?

Elektrische kachels zijn heaters die werken op basis van het verwarmen van lucht. De lucht die door de heaters heen stroomt, stroomt langs hete warmtedraden, waardoor de lucht opwarmt. Warme lucht staat erom bekend dat het opstijgt en vervolgens weer daalt als het kouder wordt. Deze koude lucht stroomt wederom door de kachel, waardoor er een vicieus effect ontstaat. 

Een elektrische kachel staat er vaak om bekend gevaarlijk te zijn. Echter, dat is niet waar. Elektrische kachels zijn de laatste decennia dermate verbeterd dat oververhitting of elektrocutie onmogelijk is. Hierdoor is een elektrische bouwkachel ook perfect voor huiselijke binnenruimten, zoals een bijkeuken, garage of overkapping.

Dieselheater of heteluchtkanon

Een dieselkachel of een heteluchtkanon wordt gevoerd door dieselbrandstof en brand door ontsteking. Een dieselkachel is perfect voor zowel kleine als grote ruimtes. Een heteluchtkanon is uitgerust met een brandstoftank. Wil je een grote ruimte snel verwarmen, dan is een heteluchtkanon perfect voor je. Door de snelle en grote verbranding met een heteluchtkanon, kun je plaatselijk een ruimte ontzettend snel verwarmen.

Heater voor onder de overkapping

Een heater voor de overkapping heeft in de meeste gevallen niet een hele flinke tijd nodig om de ruimte te verwarmen, omdat de ruimte niet heel groot is in de meeste gevallen. Daarom heb je voor een overkapping vaak ook niet een erg krachtige heater of kachel nodig, zeker geen brandstofheater. Kies bijvoorbeeld voor een heater die loop op ongeveer 3.000 watt. De ruimte is in dat geval erg snel verwarmd, waardoor je geen rekening hoeft te houden met de opstarttijd van de kachel.

Is een heater in een overkapping gevaarlijk?

Zoals we al eerder zeiden, hebben elektroheaters niet een al te best imago op het gebied van veiligheid. Maak je geen zorgen, elektrische heaters zijn tegenwoordig veel veiliger en zullen bijvoorbeeld geen elektrocutie meer kunnen veroorzaken. Daarnaast is het voor een elektrische heater ook onmogelijk om vuur te veroorzaken onder bijvoorbeeld een houten overkapping. Uiteraard is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de heater op de goede manier gebruikt. Je kunt dus gerust een elektrische heater gebruiken onder een houten overkapping of in een (kleine) houten ruimte.

Heater kopen voor binnen

Om een binnenruimte te verwarmen met een elektro of dieselkachel, heb je er eerst natuurlijk wel een nodig! Maar om nu de eerste kachel aan te schaffen die je tegenkomt, gaat een beetje ver. Het is belangrijk om bijvoorbeeld in te schatten wat voor kachel je nodig hebt op basis van de grootte van de ruimte die je verwarmen, of de ruimte afgesloten kan worden, de ruimte die je over hebt voor de kachel en of je een elektrokachel of brandstofkachel wilt. Houd er rekening mee dat de meeste werk of relaxruimtes zoals een overkapping niet heel goed geïsoleerd zijn en je daarom dus veel meer moet stoken dan je lief is.

Grootte van de ruimte

Eerst kijk je naar de grootte en afmetingen van de ruimte die je wilt verwarmen. Is deze ruimte maar klein van stuk, zoals bijvoorbeeld een bijkeuken of klein rookhokje? Dan kun je beter kiezen voor een kleinere elektrische kachel. Wil je een volledige loods of grote garage van meer dan 70m2 verwarmen. Kies dan voor een grotere elektrische kachel van minimaal 3500 watt of voor een heater die loopt op diesel of petroleum. Wil je snel uitrekenen hoeveel watt je nodig hebt voor een bepaalde ruimte? Dat is simpel Je haalt 2 nullen van het wattage af en je komt uit bij het door ons aangeraden vloeroppervlak. Hierbij is de standaard plafondhoogte tussen de twee en drie meter hoog. In de meeste gevallen wil je alleen dat de ruimte verwarmd wordt waar je zit of aan het werk bent, maar mocht je de hele ruimte goed warm willen hebben? Verplaats de heater dan ongeveer om het uur een aantal meters of zet de heater een halfuur voordat je in de ruimte bent, aan.

Over Veenma.nl

Veenma Niawier werd opgericht in 1945 door Jan Veenma. Het bedrijf is gestart als dorpssmid. Twintig jaar later bleek de smederij echter te klein en werd een nieuw bedrijfspand met winkel en woning gebouwd. In de krant van 11 maart 1965 stond: “Moedig initiatief”, in een tijd waarin in en om Niawier veel kleine boeren stopten.

Inmiddels is Veenma een enthousiast en dynamisch bedrijf die zich richt op de veehouderij, akkerbouw, tuin en park, constructie, reiniging en steeds meer op diverse andere bedrijfstakken welke een goede affiniteit hebben met de “mechanisatie”.

Veenma hoopt u nu én in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

  Uiterlijk morgen reactie

  Winkelwagen

  Dezelfde dag verzonden

  Gratis verzending v.a. 100,- anders 7,45

  Veilig betalen met iDEAL

  Snelle support

  Voordelige prijzen

  Online
  Veenma.nlX

  Chat nu met Feitze

  Hoi! Hier vind je alle producten in de categorie . Heb je vragen over ? Dan helpen we je graag en zijn we hier bereikbaar via Whatsapp! 😀